Frequently Asked Question

RESET PASSWORD ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ CONFIGURATION ΣΕ USG
Last Updated 3 years ago

Η παρακάτω διαδικασία εξυπηρετεί σε περιπτώσεις όπου δεν θυμόμαστε τον κωδικό πρόσβασης στο Web Interface ενός Firewall USG και χρειάζεται να μπούμε ώστε να ελέγξουμε/παραμετροποιήσουμε τις ρυθμίσεις που έχει.

Κάθε USG συσκευή δίνει έως και πέντε προσπάθειες εισόδου. Εάν αποτύχουμε και στις 5 τότε η συσκευή κλειδώνει για λόγους ασφαλείας και δεν υπάρχει τρόπος να συνδεθούμε (ακόμα και εάν εισάγουμε τον σωστό κωδικό πλέον):

image

Με τα παρακάτω βήματα μας δίνεται η δυνατότητα να επαναφέρουμε την συσκευή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις έχοντας παράλληλα πάρει backup το configuration που είχε αμέσως πριν το Reset.

Σημαντικό -> Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει με σύνδεση ΜΟΝΟ από σειριακή θύρα.

Συνδέστε το USG με σειριακή θύρα.

Κάντε Reboot το USG. Όταν ανοίξει εκ νέου, η κονσόλα θα εμφανίσει ένα μήνυμα όπου σας αναφέρει να πατήσετε το Spacebar ώστε να μπείτε σε Debug Mode, όπως στην παρακάτω εικόνα:

image

Μόλις το κάνετε αυτό θα σας έχει να πληκτρολογήσετε εντολές όπως στην παρακάτω εικόνα:

image

Πληκτρολογήστε “atkz–b

Πληκτρολογήστε “atgo"

image

Επιτόπου το USG κάνει Reset και παράλληλα αποθηκεύει το configuration που είχατε ρυθμίσει με το όνομα startup-config-back.conf.

Μόλις η συσκευή ολοκληρώσει το Reset, μπείτε στο Web interface με τα default στοιχεία (το USG θα σας ζητήσει να αλλάξετε τον αρχικό κωδικό σε κάποιον της επιλογής σας) και κατεβάστε το startup-config-back.conf (θα το βρείτε στο Path: MAINTENANCE -> File Manager -> Configuration File

image

Ανοίξτε το startup-config-back.conf με ένα .TXT

Βρείτε την CLI εντολή username admin encrypted-password. Θα είναι της μορφής «username admin encrypted-password $4$encryptedpasswordencryptedpassword$ user-type admin». Αντικαταστήστε την εντολή με την -> username admin password yournewpassword user-type admin

Σημαντικό!! --> Ο κωδικός που θα ορίσετε στο παραπάνω βήμα θα πρέπει να περιέχει ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΟΝΟ γράμματα και αριθμούς!!! Εάν βάλετε άλλα σύμβολα, το USG δεν θα σας αναγνωρίσει τον κωδικό!!

Αποθηκεύστε το αρχείο, μετονομάστε το σε startup-config.conf και κάντε το upload στο USG. Η συσκευή θα κάνει Reboot. Μετά το Reboot θα σας εμφανιστεί η αρχική εικόνα του USG. Πληκτρολογήστε admin και τον νέο κωδικό που έχετε ορίσει και αποκτάτε πρόσβαση στην συσκευή.

Please Wait!

Please wait... it will take a second!